Känns helt surrealistiskt, otroligt nervöst och såklart jätteroligt att äntligen få berätta om boken. 60 recept för dig som vill äta efter säsong, för det vill man väl ändå helst? Det har tagit så vansinnigt lång tid att skriva den här boken. Förfrågan kom våren 2023, precis när vi äntligen blivit gravida med Alva.Sedan många år tillbaka trippelmedicineras jag för ett komplext högt blodtryck och sjukskrevs tidigt i graviditeten. Mitt i allt flyttade vi och som nybliven tvåbarnsmamma skulle jag försöka skriva en kokbok. Tillslut kom jag i alla fall igång med boken, underbara Mira tog tåget hem till oss för att fota och mamma hjälpte mig med en massa förberedelser, är så oerhört tacksam för det. I september lämnade jag över föräldrarledigheten till Andreas och skulle äntligen börja skriva manus. Sakta men tydligt märkte jag att något var fel med min kropp. Jag var otroligt trött, ville sova mest hela tiden, frös, skakade och efter några prover visade det sig att jag fått hypertyreos. En inflammation i sköldkörteln och den gick på högvarv. Såhär några veckor senare minns jag inte varken september eller oktober särskilt väl, tror jag knappt var utanför dörren mer än en handfull gånger. Framförallt så har jag inte riktigt hunnit vara mamma. Därför känns det overkligt skönt att ha kommit så här långt och få några välbehövliga veckor tillsammans med familjen.Detaljer så som omslag, titel, närmare datum för när boken kommer berättar jag om lite längre fram. Nu vill jag mest bara andas ut eftersom manus äntligen är klart. Hoppas ni också kommer tycka om den ❤️ Foto: Mira Wickman