När vi köpte vår första pastamaskin insåg jag snabbt att det är ett hantverk att få till riktigt bra pasta. Så många olika utmaningar, metoder & sanningar. Jag är fortfarande en glad amatör men övning ger färdighet. Efter en del research delar jag nedan fem tips som kan vara värdefulla att ha med sig som trevande nybörjare i pastadjungeln.Har du fler tips? Kommentera gärna!1. Välj rätt mjöl. Tipo ”00” är ett mer finmalet vetemjöl än vanligt vetemjöl och med högre glutenhalt. En pastadeg med Tipo "00" blir därför mer elastisk än en deg gjord på vanligt vetemjöl. Därför lämpar Tipo ”00” sig bra till just pastadeg.2. Väg ingredienserna istället för att använda decilitermått. Pasta är kemi och det är mycket enklare att få korrekt mängd vid vägning då mått ofta gör mjölet mer kompakt.3. Pastadeg ska knådas länge. Gärna minst 8 minuter. Knåda genom att vika och pressa med handflatan. Upprepa tills degen inte längre klibbar ihop. Vid behov, addera mer mjöl.4. Låt degen vila. När du har knådat klart degen ska den vila i plastfolie i minst 30 minuter. Gärna längre. Det gör degen mer lättarbetad.5. Låt pastan torka. När pastan är klar ska den hängas på tork. Det gör att pastan sedan kan kokas al dente för ett perfekt tuggmotstånd.Lycka till nu alla pastaälskare